strumica denes logo

СТРУМИЧАНИ НЕ СЕ ОТКАЖАА ОД ТРАДИЦИЈАТА: СО КОЛЕДАРСКИ ОГАН, ПЕСНА И ГРЕАНА РАКИЈА СЕ СЛАВИ НИЗ СТРУМИЧКО!

Автор:

Датум:

јануари 6, 2023

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јануари 6, 2023

Категории:

Струмица

Загадениот воздух и оваа година не ги спречи православните верници да ја продолжат традицијата на палење коледарски оган. Со песни и греана ракија граѓаните прославуваат низ струмичко иако нивото на загаденост и денес е високо.

„Дрвјата воопшто не загадуваат, причините се други. Самите луѓе низ целата година ја загадуваат природата и воздухот. Да си ја негуваме традицијата и во иднина.“ – пишуваат граѓаните на социјалните мрежи.