Home

Perdormire
Струмица

СОВЕТНИЦИТЕ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ДОНЕСОА ОДЛУКА: ЌЕ ДОДЕЛАТ СРЕДСТВА НА СОЛИДАРНИОТ ФОНД ЗА „ГЛОБАЛ“

Home

Советниците на општина Радовиш вчера на седницата како предлог од советникот Баже Ужевски усвои предлог-одлука за доделување средства на солидарниот фонд за опожарениот трговски центар Глобал во Струмица.

Оваа одлука од стана на советниците беше донесен за да се помогне за санирање и враќање во нормална функција на трговскиот центар каде се случи оваа катастрофа пред неколку денови.

Како точка на дневниот ред и дополнување исто така беше предложено и доделување на средства како награда за пожртвуваноста на вротените од ТППЕ Радовиш кои учествуваа во гаснењето на пожарто, и оваа прелог-одлука беше усвоена и донесена.