strumica denes logo

СОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ НА МАКЕДОНСКАТА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА!

Автор:

Датум:

април 15, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

април 15, 2019

Категории:

Струмица

На XXIII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА која се одржа во паралела со International Balkan University Olympiad (IBUO), што им даде можност на учениците од СОУ „Никола Карев“ да ги проверат своите знаења меѓусебно,а и во споредба со свои врсници од други земји Турција, Бугарија, Србија и Белгија. Олимпијадата се одвиваше во два натпреварувачки дена 11-12.04.2019.