СООПШТЕНИЕ ДО КОРИСНИЦИТЕ НА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ОД БРАНА ТУРИЈА!

јануари 25, 2023

ЈПКД „Турија“, Василево ги информира жителите од населените места во општина Василево, (Василево, Градашорци, Ангелци, Едрениково, Добрашинци, Нова Маала и Чанаклија) кои со вода за пиење се снабдуваат од Брана Турија, односно преку филтер станиците Ташли Баир и Добрашинци, дека водата е заматена и истата моментално не е за употреба и пиење.

Од ЈПКД „Турија“, информираат дека причина за заматеноста на водата се обилнните врнежи и порастот на нивото на водата во Браната. Екипите се на терен и работат на надминување на состојбата и решавање на проблемот за што граѓаните ќе бидат дополнително информирани.

ЈПКД „Турија“, Василево
в.д директор
Славица Василевска

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: