ШТИТЕНИЦИ ВО ЗАВОДОТ ЗА ЗАШТИТА И РЕХАЛИБИТАЦИЈА ВО БАНСКО, ДЕНЕСКА ДОБИЈА СВОЈ ДОМ ПОСЛЕ ЧЕТИРИНАЕСЕТ ГОДИНИ!

март 3, 2020

Градоначалникот Коста Јаневски со заменик министерката за труд и социјална политика Санела Шкријељ, денеска, ја посетија новата станбена единица за живеење со поддршка во населеното место Добрејци. Им посакаа многу здравје и среќа во новиот дом на досегашните штитеници во Заводот за заштита и рехабилитација во Банско. Градоначалникот Јаневски ја потенцираше поддршката којашто на процесот на деинституционализацијата на штитениците од Заводот ја дава општина Струмица.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: