СЕ ГРАДИ НОВ БОЖЈИ ХРАМ ВО БОСИЛОВО ПОСВЕТЕН НА СВ.НИКОЛА И СВ.СОФИЈА!

март 27, 2022

Ристо Манчев, градоначалник на општина Босилово:

Нека господ го благослови денешниот свет и свечен чин – поставување на камен темелник на божји храм посветен на Св. Никола и Св. Софија. Новиот божји храм ќе го краси центарот на Босилово и ќе ја грее душата на сите православни христијани.

Благослов и благодарност до ктиторите.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: