РЕАКЦИЈА НА СТРУМИЧАНИ: НА ГРОБИШТАТА ВО СТРУМИЦА СЕ КРАДАТ КЛУПИ, ЦРЕПОВИ А СЕ ОШТЕТУВААТ И СПОМЕНИЦИТЕ НА ПОКОЈНИТЕ – ОПШТИНАТА ДА ПРЕЗЕМЕ МЕРКИ!

мај 17, 2021
????????????????????????????????????

Граѓани на Струмица до Редакцијата на Струмица Денес:

Почитувана Струмица Денес, веќе неколку години наназад на градските гробишта во Струмица се вршат кражби на клупи, црепови и други предмети, а се оштетуваат и споменици на покојните.

Многупати се апелираше на социјалните мрежи овој проблем да го реши општината, но до денеска ситуацијата е непроменета и затоа преку вашиот портал сакаме уште еднаш да апелираме до градоначалникот на Струмица.

Ние сме убедени дека постојат повеќе начини да се спречи вандализмот.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: