strumica denes logo

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ, НАПОМЕНА И ПРЕПОРАКА ОД СТРУМИЧКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ: ВИКЕНДОТ ВИКЕНДОТ СЕ ОЧЕКУВА ДА СЕ ИСКАЧАТ НАД 42 СТЕПЕНИ!

Автор:

Датум:

јули 21, 2022

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јули 21, 2022

Категории:

Струмица

ПОЖАРНИКАРИ-СТРУМИЦА:

⚠️НАПОМЕНА: Во централните и југоисточните предели, кои се најтопли, температурите за викендот би можеле да се искачат дури и над 42 степени.

⚠️ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Поради ЕКСТРЕМНО ВИСОКИТЕ температури, но и големата суша која ќе ја зафати Македонија во следниот период, препорачуваме да внимавате како се однесувате со природата и да се избегнува движење по шуми, со цел да не дојде до евентуална појава на шумски пожари.

⚠️ПРЕПОРАКА: Ув – индексот и понатаму ќе има ЕКСТРЕМНО ВИСОКА вредност со коефициент околу 10, па затоа на граѓаните им советуваме да се заштитуваат од лошото влијание на сонцето, но и да пијат што повеќе течности.