ПОП-ПЕЈАЧКАТА АЛЕКСАНДРА ЈАНЕВА ЈА ОДБРА СТРУМИЧКАТА ПОЛИКЛИНИКА „МАРТИНИ“ И НИВНИТЕ НОВИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ!

мај 20, 2020


MartiniCheck–up се прегледи на пациенти кои немаат никакви здравствени проблеми во моментот на преглед.

Овие check-up прегледи имаат за цел откривање на болести во рана фаза и давање совети за здрав начин на живот и здрава исхрана.

„Ние, младите, најчесто мислиме дека кај нас шансите за здравствени проблеми се минимални

. Деталниот превентивен преглед е најдоброто што можеме да го направиме за себе.

Ако ја знаеме нашата здравствена состојба тоа е почетна точка да го подобриме начинот на кој го третираме нашето тело и да ги отфрлиме лошите навики кои може да предизвикаат потенцијален здравствен проблем “, вели Александра Јанева.

Од месец мај, Поликлиника Мартини нуди три индивидуални пакети на контролни прегледи за мажи и жени.

Превентивните прегледи имаат битна улога во откривањето на потенцијалните ризици по здравјето бидејќи постојат многу ризици по здравјето кои се поврзани со возраста, исхраната, начинот на живот, работата и гените.

Повеќе информации има на нивната веб страница www.martini.mk , а со интересен пристап преку социјалните медиуми споделуваат совети, забавни факти и новитети https://martini.mk/check-up-testovi/?fbclid=IwAR2LaVD2BarydsCahtysJKqknafFqkmejjxoNi8hzm2OHfWs9B39aWmGQbE

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: