Општина Струмица за првпат обезбедува лични асистенти кои ќе им помагаат на учениците со попреченост во развојот!

септември 15, 2022

Општина Струмица за првпат обезбедува лични асистенти кои ќе им помагаат на учениците со попреченост во развојот.

„Грижата е тие да се образоваат, а не да им бидеме само друштво, туку да ги вметнеме во образовниот процес, да успееме да им помогнеме во социјализацијата со другите дечиња и да се чувствуваат исто како и нив, затоа што тоа го заслужуваат“ – објави градоначалникот на општина Струмица, Коста Костадинов.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ