ОПШТИНА СТРУМИЦА ЗА ПРВПАТ НА ПРВАЧИЊАТА ЌЕ ИМ ДОДЕЛИ ЕДНОКРАТНА ПАРИЧНА ПОМОШ ОД 2.000 ДЕНАРИ!

мај 17, 2022

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

♦️Првачињата се гордост на родителите, но и гордост на општина Струмица.

Од новата учебна 2022/23 година одлучив и општина Струмица за прв пат со парични средства да учествува во подготвувањето на првачињата.🧑‍🏫👩‍🏫

✅Ќе доделиме еднократна парична помош од 2.000 денари за семејства со прваче за прв пат запишано во учебната 2022/23 година со постојано живеалиште на родителите на подрачјето на општина Струмица.

👉Подетални информации ќе бидат објавени на општинската веб страница на 31 мај.
Јас ветувањата ги исполнувам.

Од срце за првачињата во Струмица.❤️

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: