Општина Струмица ќе формира Совет за женско претприемништво!

ноември 1, 2022

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска одржа средба со жени претприемачки подготвени да бидат дел од Советот за којшто ќе го формира општина Струмица.

На средбата разговараа за нивните претприемнички приказни, искуствата и нивниот ентузијазам да ги споделат и поттикнат жените коишто сакаат да започнат свој бизнис.

Градоначалникот Костадинов им ја даде поддршката бидејќи родовата еднаквост во економскиот развој на Струмица е негово изборно ветување и приоритет во неговиот градоначалнички мандат.

Советот има за цел да креира програми и создава можности за финансиска поддршка на жените претприемачи, но и да креира стимулативни програми за започнување на нови бизниси за жените, нивно вмрежување и промоција на пазари.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: