strumica denes logo

НЕМА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

Автор:

Датум:

мај 10, 2022

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

мај 10, 2022

Категории:

Струмица

Нема продолжување на учебната година, одлучи Владата на денешната седница. Донесена Одлука за утврдување на бројот на наставните денови во учебната 2021/2022 година во средните училишта, информираат од владината прес- служба.

Со оваа одлука се утврдува дека бројот на наставните денови во тековната учебна година во средните училишта изнесува 146 наставни денови, односно дека нема продолжување на учебната година.