Mixture Blue Iodine се грижи за вашето здравје и имунитет – секој ден одново!

април 28, 2022

Модерниот начин на живот секојдневно нè изложува на штетни зрачења од разноразните уреди со кои „располагаме“. Освен ова зрачење секојдневно сме изложени на многу посериозно зрачење кое е резултат на повеќе од 2053 нуклеарни тестови кои се извршени на планетата земја од 1940 година па до денешен ден.

Првата мета на секоја „нуклеарна несреќа“ е тироидната жлезда. Во погодените области научниците известуваат за бум на автоимун тироидитис и рак на тироидната жлезда. Како последица, голем процент на млади меѓу 12 и 18 години се соочуваат со нарушена функција на тироидната жлезда, а повеќе од половина го дознаваат тоа сосема случајно.

Кога веќе не можеме да го спречиме зрачењето – да се обидеме да превенираме, односно да се заштитиме со Mixture Blue Iodine! Меѓу луѓето е познато дека таканаречениот „стабилен јод“ има моќ да го неутрализира смртоносниот радиоактивен јод (I-131) кој се ослободува при нуклеарни експлозии, но тој може да се внесува во организмот само неколку дена бидејќи е токсичен и се акумулира во тироидната жлезда при што постои реален ризик од заболување. Од друга страна биолошки активниот јод, како што е Mixture Blue Iodine е нетоксичен, не се обработува во тироидната жлезда (нема ризик од предозирање и развој на некоја патологија) и неговите уникатни својства овозможуваат да се користи долго време. Сукцинската киселина во составот го максимизира дејството на јодот и има ефект на чистење, што го прави Mixture Blue Iodine нов јоден комплекс, неспоредлив по ефикасност со другите препарати со јод на пазарот. Редовното, непречено заситување на тироидната жлезда со биолошки активен јод (т.е. одржување на константно депо на јод) ѝ овозможува на тироидната жлезда нормално да функционира и на тој начин му обезбедува на телото сигурна заштита од штетните дејства на зрачењето.

Д-р Анна Драгоева, научен консултант на проектот Микстура син јод за Европа, вели:

„Една од главните цели на јодот е активирање на имунитетот – совршена, единствена алатка која го штити нашето здравје. Нашиот имунитет се карактеризира со исклучително прецизни и совршени механизми, коишто можат да изолират туѓа клетка, која содржи дури само еден нуклеотид, различен од геномот на нашиот сопствен организам. Добро е познато дека клучен фактор што го регулира човечкиот имунитет е тироидната жлезда, а доколку се отстрани, целиот имунолошки систем ја губи својата способност да функционира. Причината за ова е фактот дека имунолошки тироидната жлезда делува како природна бариера за надворешни влијанија: на секои 17 минути крвта што циркулира во нашето тело поминува низ него и токму таму јодот ги неутрализира патогените агенси што влегле во нашиот организам. По секој „17-минутен циклус“, тие стануваат сѐ помалку активни до нивната конечна смрт. Со оглед на тоа што јодот се апсорбира во клетките на тироидната жлезда, за нејзиното оптимално функционирање е неопходно доволна заситеност на жлездата со овој елемент.“

Секојдневно на социјалните мрежи можеме да сретнеме разни сведоштва како Mixture Blue Iodine наоѓа примена во секојдневното функционирање на многу семејства и сите нивни мали и возрасни членови, бидејќи е наменет за сите возрасти (од 7 месеци старост па нагоре), а сосема безбеден е и за лица со дијабет и вегани бидејќи:

– учествува во регулација и нормална синтеза на тироидни хормони и оптимална функција на штитната жлезда;
– придонесува во зајакнување на имунитетот;
– придонесува за нормално функционирање на нервниот систем со што се стимулира мозочната активност;
– придонесува за добра состојба на кожата и косата, нормален метаболизам и производство на енергија;
– придонесува за нормална мускулна функција и физичка издржливост кај спортистите и помага во одржување на телесната тежина, а исклучително важно е да споменеме дека ја потпомага еластичноста на крвните садови и учествува во регулација на крвниот притисок во нормални граници.

Како да дојдете до вашиот Mixture Blue Iodine? Побарајте го во најблиската аптека или нарачајте на: www.facebook.com/biomartetim, а повеќе за самиот производ може да прочитате на: shorturl.at/owDV0.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: