strumica denes logo

МИНИСТЕРОТ ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА РИСТО ПЕНОВ, ДЕНЕСКА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

декември 6, 2022

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

декември 6, 2022

Категории:

Струмица

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

Првото работно доброутро и добредојде денеска му го посакав на Министерот за локална самуправа, г-от Ристо Пенов.

На средбата разговаравме на актуелни теми и нови предизвици во функционирањето на Општината и заедничкиот влог на локалната и централната власт во нивното надминување.

Заедничка беше констатацијата дека имаме потенцијал и можности кои можеме правилно да ги насочиме и да ги решаваме проблемите во интерес на граѓаните.