МИКРОБИОЛОГОТ Д-Р НИКОЛА ПАНОВСКИ: Не треба веќе со сертификатите да ги малтретираат луѓето и да им забрануваат движењe!

јануари 3, 2022


Микробиологот д-р Никола Пановски во дебатниот магазин „Click Plus“посочи дека сертификатите за примена вакцина против ковид-19 никогаш не требало да се донесат.

Според него, луѓето не треба веќе да ги малтретираат и да им забрануваат движење бидејќи вакцинираните лица исто така ја шират болеста.

-Сертификатите никогаш не требаше да се донесат и на луѓето да им се забранува движењето, бидејќи и вакцинираните ја шират болеста тоа е факт бидејќи како на пример во Сиднеј има 95 вакцинирани над 16 години и 87 посто од 12 до 15 години и има експлозија со сите мерки.Каква врска имаат сертификатите, што ќе ни се сега?Единствено објаснување е да не се шири нагло и да не ги оптеретува болниците и да не ја замре економијата, вели Пановски.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: