strumica denes logo

Македонец од Пиринска Македонија: Нека дојдат Бугарите да спорат со мене!

Автор:

Датум:

мај 2, 2022

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

мај 2, 2022

Категории:

Струмица

Македонец од Пиринска Македонија чиј татко и дедо биле Македонци вели дека е роден како Македонец и бара бугарските власти кои не го признаваат Македонците да дојдат со него да спорат околку тврдењата на Софија за непостоење на македонската нација која според нив е дел од бугарската нација.

Целото видео на храбриот Македонец овој линк: https://www.facebook.com/100007124340390/posts/3270115493235897/