Карневалџиите ја преземаат власта во Струмица – Историјата за славниот струмички карневал продолжува да се испишува!

март 2, 2022

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

Моја карневалска Струмицо❗️
Од денеска ја предавам власта на карневалистите.🎭
Тие во следните осум денови ќе ја шират карневалската магија во нашиот град.
Тие се нашето Струмичко чудо што не прави посебни, единствени и горди на традицијата која трае со векови.
Да уживаме во богатата и шаренолика програма на Струмичкиот карневал 2022 година.
Од срце за Струмичкото чудо.❤️

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: