КОСТАДИНОВ: ПРОДОЛЖУВА ГРАДЕЖНАТА ОФАНЗИВА СО РЕАЛИЗАЦИЈ НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „АТАНАС ЈАНЕВ“ ВО НАСЕЛБАТА КАСАРНА!

јули 14, 2022

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

⭕️Градежната офанзива продолжува со реализација на дел од улицата ,,Атанас Јанев’’ во населбата Касарна – покрај новата градинка, и тоа во должина од околу 2️⃣0️⃣0️⃣ метри.

⚒👷‍♀️Во овој проект е опфатена комплетна изградба на улицата, односно, поставување дренажа, тампонирање и асфалтирање на коловозните ленти со два слоја асфалт, како и уредување на тротоарите со бекатон плочки.

🏗Покрај двете коловозни ленти со ширина од по 3,5 метри, во делот пред главниот влез на градинката ќе биде изградена и посебна сообраќајна лента наменета за запирање на возилата на оние граѓани кои ќе ги донесуваат или земаат децата од градинката.

Од срце за нашата Струмица!❤️

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: