strumica denes logo

КОСТАДИНОВ: Нека е со среќа – Се формира ново јавно претпријатие Струмица Транспорт кое ќе го воведе јавниот превоз во Струмица!

Автор:

Датум:

март 15, 2023

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

март 15, 2023

Категории:

Струмица

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

Нека е со среќа.

Денеска советот донесе голема одлука.

Се формира ново јавно претпријатие Струмица Транспорт кое ќе го воведе јавниот превоз во Струмица.

Прва општина која ќе има целосно електричен, еколошки јавен превоз.