КОСТАДИНОВ НА СРЕДБА СО УЧЕНИЦИТЕ КОИ ДОБИЈА СТИПЕНДИЈА ВО ИЗНОС ОД 2.000 ДЕНАРИ МЕСЕЧНО ВО ТРАЕЊЕ ОД 9 МЕСЕЦИ!

ноември 1, 2022

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

🔹Вложуваме во образованието на учениците, а со тоа и во иднината на Струмица.

👉Денеска имав средба со учениците од општинските основни училишта кои добија стипендија од Општината во износ од 2.000 денари месечно во траење од 9 месеци во учебната 2022/2023 година.

Вкупно 18 ученици ги исполнија условите од Јавниот повик за оваа финансиска поддршка.

Од срце за основците во Струмица.❤️

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: