КОСТАДИНОВ: Карневалот е нашето струмичко НИЕ, нашата душа, нашиот белег, нашето минато, сегашност и иднина!

јануари 31, 2023

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

🦹Карневалот е нашето минато, сегашност и иднина, тој е нашето струмичко НИЕ, нашата душа, нашиот белег.

И годинава на 25 февруари ќе потврдиме дека сме меѓу најдобрите во светот и единствени во државата со најдобрата манифестација под маски.

Во осумдневното празнување нудиме богата и разновидна програма за сите генерации во нашата Струмица, но и за гостите кои ги очекувама од државата и странство.

Од срце за нашата карневалска Струмица ❤️

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: