Комисијата за зapaзни болеcти ќе предложи полицискиот час да почнува од 01-04 часот?

јуни 7, 2021

Комисијата за заразни блести од 15-ти јуни ќе предложи полцискиот час да почнува од 01-04 часот, дознава Локално.

Министерот за здравство Венко Филипче, пред неколку дена рече дека доколку вирусот остане со намалена преносливост можно е да дојде до промена на рестриктивните мерки.

– Комисијата за заразни болести ќе има состанок пред 15 јуни до кога важат актуелните мерки. Доколку епидемиолошката слика е ваква како што е сега, по долго време немаме прием на пациент во инфективните оделенија, можно е да дојде до промена на рестриктивните мерки – рече Филипче.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: