strumica denes logo

ЌЕ СЕ ПРСКА ПРОТИВ ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ ВО ОПШТИНА БОСИЛОВО, ОБЈАВИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ РИСТО МАНЧЕВ!

Автор:

Датум:

јули 5, 2023

Автор:

Датум:

јули 5, 2023

Ристо Манчев, градоначалник на општина Босилово:

Се известуваат граѓаните на општина Босилово, дека на ден 05 Јули (Среда) 2023 година во периодот од 19 часот ќе се изврши теристичко (по земја) прскање односно дезинсекција против возрасни комарци.

На 06 Јули (Четврток) 2023 година, во периодот од 10 часот ќе се изврши теристичка (по земја) апликација на средство за уништување на ларви од комарци.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.