strumica denes logo

ИЗВЕСТУВАЊЕ: НА 6 И 7 ЈУНИ ВО ОПШТИНА СТРУМИЦА, БОСИЛОВО, ВАСИЛЕВО И НОВО СЕЛО ЌЕ СЕ ВРШИ ТЕРИСТИЧКА И ЛАРВИЦИДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА!

Автор:

Датум:

јуни 2, 2023

Автор:

Датум:

јуни 2, 2023

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 05, 06 и 07 јуни 2023 година, во раните утрински часови и во текот на пладневните часови ќе се врши теристичка и ларвицидна дезинсекција со следниот распоред:

На 05.06.2023 (понеделник) во општините Валандово, Дојран и Гевгелија
На 06.06.2023 (вторник) во општините Струмица, Босилово, Ново Село, Радовиш и Конче
На 07.06.2023 (среда) во општина Василево

Доколку временските услови се неповолни, дезинсекцијата ќе се изврши кога временските услови ќе бидат подобрени.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.