ИЛОН МАСК СО НОВ ПРОЕКТ: Заедно со T-mobile ќе нуди сателитска мобилна мрежа на места каде досега немаше сигнал за мобилни!

септември 19, 2022

Старлинк и системот на сателлити на Спејс Икс на Илон Маск, веќе ја докажа својата успешност со брзиот сателитски интернет низ целиот свет. Руралните и планинските обласи се најсреќни за оваа вест, затоа што ниту еден провајдер не сакаше да пушти кабел на таквите места. Маск се здружи си T-Mobile и планирада понуди мобилна телефонија преку сателитите на Старлинк. Ова ќе биде вистински благослов за местата каде што нема сигнал за мобилна телефонија, особено за итни ситуации!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: