ИАКО НЕ Е ОВДЕ, СТРУМИЧАНЕЦОТ СИМЕОН НИКОЛОВ 12 ГОДИНИ ЈА ОДРЖУВА ТРАДИЦИЈАТА ЗА ВОДИЦИ ВО ШВАЈЦАРИЈА!

јануари 19, 2023

На температура од -9, струмичанецот Симеон Николов веќе 12 години по ред ја одржува вековната традиција за Водици во езерото Burgäschisee (кантон Берн) во Швајцарија.

„Нашата вера е таа што не одржува во живот секојдневно. Каде и да сме во светот, треба да ја негуваме и да ја шириме. За многу години празникот Македонци, Бог се јави.“ – изјави Николов за Струмица Денес.

Инаку,само 12 земји во светот го слават денешниот празник, меѓу кои и Македонија!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: