Home

Perdormire
Струмица

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМИЦА: ПО ДОЛГИ ГОДИНИ ЗАПОЧНА РЕШАВАЊЕТО НА ПРОБЛЕМОТ ВО „СОФИЛАР“

Home

Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица:

📣Започна решавањето на проблемот од суштинско значење за жителите од населбата Софилар. По долги и сложени подготвителни активности, ветеното на почетокот од мандатот, започна да се реализира.

🏗Денеска механизацијата пристигна на локацијата каде што ќе бидат изградени две сервисни улици и три фекални колектори.

✅Нека е со среќа почетокот на овој проект којшто ќе им обезбеди подобри услови за живот на граѓаните во населбата Софилар.