Home

Perdormire
Струмица

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМИЦА НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА БАНКИТЕ ПРЕД ЧИИ ФИЛИЈАЛИ ВО СТРУМИЦА ИМА МЕШАНИЦА ОД ГРАЃАНИ!

Home

Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица:

Денеска ја продолживме серијата средби со целни групи на Локалниот совет за превенција на Струмица за актуелната состојба со Ковид-19. По угостителите, средба одржавме со претставниците на банките пред чии филијали во Струмица деновиве зачестија мешаниците од граѓани.

Се договоривме да се подобри дисциплината, да се воспостави ред со ангажирање на агенции или на друг начин да се зголеми бројот на редарските служби не само внатре во банките, туку и пред нивните објекти. Апелирам до сите, правни и физички лица, најсериозно да ја сфатиме состојбата со Ковид-19 и да ги почитуваме донесените протоколи за работа и мерки за заштита.