Home

Perdormire
Струмица

ГОРДОСТА НА СТРУМИЦА: ОД 6.500 УЧЕНИКА ОД 98 ЗЕМЈИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ, НАШИОТ ДИМИТАР ЏОРЛЕВ ОСВОИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ И ДОБИ СПЕЦИЈАЛНА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА НАЈДОБАР РЕЗУЛТАТ!

Home

Во периодот од септември до декември се одржаа трите круга на меѓународниот математички натпревар IYMC 2020 на кој што учество зедоа повеќе од 6500 ученика од 98 земји целиот свет. На овој натпревар Димитар Џорлев од III година, по успешно поминатите квалификации и полуфинале го освои златниот медал на финалето и доби специјална национална награда за најдобар резултат. Така се најде меѓу најдобрите 1% средношколци и студенти. Истиот овој успех Димитар го имаше и минатата година.