ГОРАН ПАНДЕВ ЗА ИТАЛИЈАНСКИ МЕДИУМ: Во Струмица има светилник како што е во Џенова, се вика СВ.ИЛИЈА и ни значи многу!

септември 16, 2022

Пандев во интервјуто за официјалниот канал на Џенова раскажува за животот покрај море, запознавањето со Надица, улогата на татко, спомените од детството па се’ до најубавите голови и врвните успеси во Македонија. За иднината вели дека е нерешителен, а за Македонија раскажува дека е земја на планини и многу убави места. Ја спомна и Струмица, а особено светилникот на градот Св. Илија.

„Македонија е земја на планини и има многу убави нешта. Во мојот роден град има симбол како што е овој светилник во Џенова. Се вика Св.Илија, не е голем колку светилников, но сепак ни значи многу на нас кои сме од Струмица.“ – раскажува Пандев за официјалниот канал на Џенова.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: