Големите светски компании постигнаа договор за да се забрза развојот на технологијата!

јануари 13, 2023

Xiaomi, технолошкиот гигант кој произведува паметни телефони и AIoT уреди, и IP Bridge, Orange и Siemens, кои ги бараат авторските права за одредени патенти, денеска објавија дека воспоставиле нов иновативен метод за лиценцирање патенти.

Ефикасен механизам ќе им овозможи на овие компании полесно да доделуваат права на патент за одредена технологија на компанијата Xiaomi, што ќе има крајна цел сите иновации да стигнат до корисниците уште побрзо, како и заштита на сите производители кои учествуваат во процесот. Овој договор се должи и на Novus IP, чиј сопственик е Пол Лин, поранешен директор на одделот за ИП стратегија на Xiaomi, кој посредувал во договорот и им помогнал на горенаведените компании успешно и ефикасно да ги решат сите отворени прашања поврзани со лиценцирањето.

„Продолжуваме да ги истражуваме моделите за лиценцирање кои одговараат на потребите на сите страни со цел да избегнеме спорови кои одземаат многу време и да се фокусираме на иновациите“, рече Ран Ксу, генерален директор за глобален бизнис развој и стратегија за IP во Xiaomi Group, додавајќи дека на овој начин се овозможува сите корисници на уредите Xiaomi да уживаат во најдобрите технолошки решенија на трите различни компании.

Исто така, овој договор го поздравуваат и претставниците на компаниите IP Bridge, Orange и Siemens, која е светски лидер кога е во прашање таканаречената технологија со цел.

„Заштитата на иновациите преку патенти е од големо значење за нас. Ние многу го поздравуваме овој договор, бидејќи претставува решение што ги задоволува сите страни, кое го цениме и почитуваме“, рече д-р Рудолф Фрајтаг, раководител за лиценцирање и технолошка акцелерација во Сименс. .

„Имавме задоволство да работиме со Siemens, IP Bridge и Novus како посредник. Оваа лиценца е признание за широките иновации на кои Orange постојано работи, дополнително поттикнувајќи ја дигиталната трансформација и придонесувајќи кон отворените стандарди кои водат кон широко усвојување на глобални технологии во корист на потрошувачите“, рече Лизе Брилоу, потпретседател за интелектуална сопственост и лиценцирање во Orange.

IP Bridge се фокусира на промовирање технолошки иновации и соработка ширум светот. Доделувањето на лиценца за патент на компанијата Xiaomi е значаен пример за таква соработка.

„Благодарение на Novus, ефективно беше постигнат договор со лидерите на Xiaomi. Многу ја цениме искрената соработка на Orange и Siemens во текот на целиот договор“, рече Даисуке Хонда, управен директор, раководител на лиценци во IP Bridge.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: