(ФОТО) ЗОРАН ЗАЕВ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ОТВОРАЊЕТО НА НОВАТА ГРАДИНКА ВО МУРТИНО!

декември 8, 2019

Денеска во Муртино беше отворена новата детска градинка. На отворањето беше присутен и самиот премиер на Република Македонија Зоран Заев.

„Децата се нашето богатство, нашиот силен потенцијал и грижата за нив, за нивниот ран и правилен развој е нашиот врвен приоритет. Отворањето на новата детска градинка во село Муртино го сведочи тоа, а во струмичкиот регион за идната година планирана е инвестиција во уште три градинки.Со проширувањето на капацитетите на градинките и со јакнењето на професионалните компетенции на кадарот, го подобруваме квалитетот на предучилишното образование, кој има клучна улога за раст и развој на децата.“ – напиша тој.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: