strumica denes logo

(ФОТО) СО ЗЛАТНИ МЕДАЛИ СЕ ВРАТИЈА УЧЕНИЦИТЕ НА СОУУД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ ОД ДРЖАВНИОТ ТРАКТОРСКИ НАТПРЕВАР!

Автор:

Датум:

мај 10, 2023

Автор:

Датум:

мај 10, 2023

Со златни медали се вратија учениците од СОУУД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ – СТРУМИЦА од 51 Државен тракторски натпревар на средните земјоделски училишта ,кој се одржа во Кавадарци.

Учениците се здобија со златни медали во следните категории:

1.Во категоријата Вешто возење машка и женска екипа под менторство на Ванчо Танев
I место🥇- машка екипа Христијан Ѓоргиев
I место 🥇- женска екипа Стоја Георгиева

2. Во категоријата Аранжирање на цвеќе под менторатво на Роза Делева
I место 🥇Фердане Мустафова и Зорица Стојкова

3. Во категоријата Органско производство под менторство на Мими Дончева

IV место – Сара Здравеска

V место Ана Јанчева

4. Во категоријата Калемење под менторство на Васко Стојков
IV место – Кире Штрклев

5. Во категоријата Препознавање на коски и органи под менторство на Дејан Галабовски
V место – Габриела Митева

6. Препознавање на плевели и семиња под менторство на Љубица Тошева ученици покажаа солидни резултати.

СОУУД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ – СТРУМИЦА се закити со II место на екипно ниво, од сите стручни – земјоделски училишта на РМ.