Home

Perdormire
Струмица

ДЕНЕСКА СТРУМИЧКАТА ПОЛИЦИЈА И ЦРВЕН КРСТ ПОДЕЛИЈА ОКОЛУ 700 МАСКИ И 200 ПАРА ЗАШТИТНИ РАКАВИЦИ НА ГРАЃАНИТЕ ВО СТРУМИЦА!

Home

Секторот за внатрешни работи Струмица преку Отсекот за превенција во партнерство со ОО на Црвениот Крст Струмица, денес,06.06.2020 годин на повеќе локации во градот ( пазарот “чешел”, Градскиот парк и централното градско подрачје ) поделија околу 700 маски и 200 пара заштитни ракавици на граѓаните. Истовремено волонтерите од ОО на Црвениот крст на оние граѓани кои ќе пројавија интерес им мереа телесна температура. Целта на превентивната активност е подигање на свеста кај граѓаните за задолжително носење на заштитна маска и почитување на препораките на Владата. Ваквите превентивни активности ќе продолжат и во иднина.