ДЕНЕСКА „КОМПИРИЈАДА“ ВО НОВО СЕЛО!

октомври 29, 2022

Ѓорѓе Божинов, градоначалник на општина Ново Село:

📢Драги сограѓани, воведуваме новитет во промоцијата на земјоделски производи од нашето поднебје! Ве повикувам на заедничко дружење по повод Компиријада, за промоција на еден од најквалитетните компири во државата, произведен на планината Огражден.

✅️Ве очекуваме на 29 Октомври – Сабота со почеток од 13 часот во кругот на пазарот во Ново Село, на вкусни специјалитети од компири и културно уметничка програма подготвена од КУД Јане Сандански и Гала Бенд.

➡️Генерален покровител на настанот е Министерството за Земјоделство, Шумарство и Водостопанство, во соработка со Општина Ново Село.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: