ДЕДО НАУМ СТРУМИЧКИ: ЗОШТО ДА ШИРИМЕ ЗЛО, ПОВЕЌЕ ОД ТОА ШТО ВЕЌЕ ПОСТОИ?

април 4, 2020

“Зошто да шириме зло, повеќе од тоа што веќе постои?

Не враќајте зло за зло!

Злото нека е вдахновение за доброто.

Ајде да се обидеме да го извадиме најдоброто – што може – од човекот.

Лесно е да го предизвикаме злото во него.“ – дедо Наум

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: