Perdormire
Струмица

ДАЛИ ВИ СЕ ДОПАЃА НОВАТА ОДЛУКА: Граѓаните за викенд ќе може да ги шетаат кучињата од 20 до 20.30 часот!

Граѓаните ќе можат за време на викендите да ги шетаат кучињата половина час од 20 до 20:30 часот, одлучи Владата.

Тие нема да смеат да се оддалечат од живеалиштето повеќе од 100 метри и да се групираат со други лица.

Владината одлука ја соопшти техничкиот премиер Оливер Спасовски на Твитер.

Одлуката следува по низата реакции од сопствениците на кучиња, невладините организации и Ветеринарната комора.