Црвен крст Струмица успешно организираше симулативна вежба за спасување од сообраќајна несреќа!

мај 9, 2021

По повод 8. Мај, Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина, Општинската организација на Црвен крст Струмица денеска во центарот на градот, пред Трговскиот центар „Глобал“ организираше показна вежба за спасување од возила при сообраќајна несреќа и давање прва помош на повредени.

Сообраќајните правила и прописи треба да се почитуваат за да го заштитиме сопствениот живот и животот на другите учесници во сообраќајот. Да се придржуваме до препораките на Републички совет за безбедност во сообраќајот со поголемо внимание кон пешаците, велосипедистите и возачите на мотоцикли, беше мотото на вчерашната вежба.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: