strumica denes logo

БРАВО: ИСФРЛЕН ТЕРМИНОТ „РОДОВА ЕДНАКВОСТ“, ОПШТИНА НОВО СЕЛО УТВРДИ ШТО Е МАЖ, А ШТО ЖЕНА!

Автор:

Датум:

мај 25, 2023

Автор:

Датум:

мај 25, 2023

Општина Ново Село го исфрли терминот „родова еднаквост“ од програмата за еднакви можности и го замени со „еднакви можности на жените и мажите“. Измените во програмата беа донесени едногласно со поддршка на сите советници. Во програмата има и посебна дефиниција во која јасно се прецизира што е маж, а што жена.

Кликни на линкот за видео прилог од Сител ТВ: https://www.facebook.com/tiveriopol.mk/videos/269945415501879