АНКЕТА: ПО ВЕСТА ДЕКА ВО СТРУМИЦА ДЕЦАТА РОМИ ЌЕ ДОБИЈАТ БЕСПЛАТНА ГРАДИНКА, СТРУМИЧАНИ ГО БАРААТ ИСТОТО И ЗА ДЕЦАТА МАКЕДОНЦИ, ДАЛИ СТЕ ЗА?

февруари 3, 2020

По објавената вест дека општина Струмица ќе обезбеди бесплатна посета на градинка за децата од ромска националност кои доаѓаат од социјално загрозени семејства, струмичани ја пофалија одлуката, но изразија и незадоволство бидејќи со истaта не се опфатени и македонсите деца. Својот револт граѓаните го изразија на социјалните мрежи, каде наголемо се дискутира за тоа колку оваа одлука овозможува и гарантира еднакви права за сите и дали е дискриминирачка за децата Македонци?

Дали сте ЗА и децата Македонци кои потекнуваат од семејства со социјален ризик да добијат бесплатна градинка?

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: