АМБАСАДОРОТ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДЕНЕСКА ЈА ПОСЕТИ СТРУМИЦА!

февруари 18, 2022

Амбасадорот на Народна Република Кина во Република Македонија, Н.Е Џан Ѕуо денеска ја посети општина Струмица.

„На средбата, го запознав амбасадорот Ѕуо со карактеристиките на општина Струмица, природните и културно – историските вредности, туристичките потенцијали.Во името на пријателството и позитивните искуства од добрата соработка меѓу двете држави, разговаравме и за соработката и поддршката на локално ниво.“ – напиша градоначалникот на општина Струмица, Коста Костадинов.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: