ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦИТЕ ПОКРАЈ ПОРОЈОТ КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА!

декември 13, 2022

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

⭕️Едно од основните начела во политиката е да се држиме до тоа што го ветуваме и да го реализираме она што е суштинска потреба и барање на граѓаните.
Мојот збор е збор и во време на криза.

🏗Струмица се гради и развива посилно од било кога.

Вложуваме 19 милиони денари од општинскиот буџет во комплетна реконструкција на улицата „Крушевска Република“.

Се отстранува стариот асфалт и ќе биде поставен нов во два слоја и нови тротоари од двете страни на поројот.

Од мое и од името на Советот им благодарам на граѓаните кои живеат долж поројот „Крушевска Република“ за трпението што го имаат, бидејќи околу 3 години тука се изведуваат градежни работи, но нека се стрпат уште малку да го доуредиме и овој дел од градот да го направиме убаво место за живеење.

Нека ни се со среќа двете нови улици во нашата убава Струмица.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: