strumica denes logo

Погледнете кога ќе биде интернационалната карневалска вечер оваа година!

Автор:

Датум:

јануари 14, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јануари 14, 2019

Категории:

Струмица

Оваа година Традиционалниот струмички карневал ќе се одржи од 6 до 13 март. И оваа како и минатите години, планирана е богата и разновидна програмска содржина. Главната карневалска вечер ќе биде во сабота на 9 март. Како и секогаш, пред главната вечер ќе одржи познатиот маскенбал на кој ќе се изберат принцот и принцезата кои ќе ја предводат карневалската поговорка.