Home

Perdormire
Струмица

ОФИЦИJAЛНО: НАРОДОТ ПОБЕДИ, РУДНИК ВО ИЛОВИЦА ДЕФИНИТИВНО НЕМА ДА ИМА!

Home

На синоќешната седница во Куманово беше донесена одлука за едностран раскин на договорот за концесија за рудник на бакар и злато на локалитетот „с.Иловица“, во Општина Босилово. Договорот еднострано се раскинува бидејќи концесионерот нема поднесено барање со целокупна неопходна документација за издавање на дозвола за експлоатација на минерални суровини во рок од четири години по склучување на договорот за концесија за експлоатација на минерални суровини.