Home

Perdormire
Магазин

ВИДЕО: Најпопуларната изјава на Претседателот Борис Трајковски

Home

„Слушам на “CNN” дека стално окружи една, да не кажам за мене и увредлива констатација дека ова е срам за Македонија.

Ова е срам за меѓународната заедница.

Никој од вас не прашува кој се проблемите на оваа влада и на оваа држава. Многу убаво вие следите од далеку во Шведска ги следите настаните.

Јас ќе ви предложам нешто конкретно: пратете 100 авиони на скопскиот аеродром и пренесете ги во Стокхолм.“

Во продолжение видео со изјавата:

Изјава на тогашниот претседател Борис Трајковски за бегалците од Косово 1999 година.

„Слушам на "CNN" дека стално окружи една, да не кажам за мене и увредлива констатација дека ова е срам за Македонија. Ова е срам за меѓународната заедница. Никој од вас не прашува кој се проблемите на оваа влада и на оваа држава. Многу убаво вие следите од далеку во Шведска ги следите настаните. Јас ќе ви предложам нешто конкретно: пратете 100 авиони на скопскиот аеродром и пренесете ги во Стокхолм .“

Posted by МАКЕДОНИЈА – MACEDONIA on Thursday, 26 February 2015