strumica denes logo

За прв пат синоќа по улиците на Струмица се одржа ноќен полумаратон!

Автор:

Датум:

август 27, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

август 27, 2018

Категории:

Култура

На трките учествуваа околу 220 атетичари и атлетичарки од земјава и странство, а меѓу нив беше и министерот за финансии, Драган Тевдовски, кој учествуваше во трката на 21 километри.Ноќниот полумаратон се одржа во организација на здружението спортски клуб „ЈУГО – ИСТОК“ Струмица и здружението „Културно-забавен живот“, а наградите на најдобрите им ги врачи градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски.