strumica denes logo

Во сабота промоција на книгата на Ацо Ѓоргиев „Прикаски у три реда и еден уврт“ на струмички дијалект!

Автор:

Датум:

јуни 30, 2023

Категории:

Култура, Струмица

Автор:

Датум:

јуни 30, 2023

Категории:

Култура, Струмица

Во сабота, 1 јули со почеток од 20:30 часот, во дворот на црквата „Св. Георги“ во Муртино, ќе се одржи промоција на книгата на Ацо Ѓоргиев насловена „Прикаски у три реда и еден уврт“. Делото на Ѓоргиев е со анегдоти од струмичко, на струмички дијалект и е прва таква книга досега објавена, со таква содржина.

Промотори на „Прикаски у три реда и еден уврт“ ќе бидат Иван Котев, Киро Донев и Д-р Ана Витанова-Рингачева.