strumica denes logo

УМС ВМРО-ДПМНЕ Василево: Ова е новиот пат што го изгради СДСМ

Автор:

Датум:

август 24, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

август 24, 2018

Категории:

Култура

Членовите на УМС ВМРО-ДПМНЕ Василево направија пародија за да изразат незадоволство од неработење на локалната власт на Општина Василево предовдена од градоначалникот Марјан Јанев и СДСМ. Проектите предивдени со програмата од локалните избори не се остваруват иако помина една година од ветувањето потсетуват младите од Нова Маала со оваа пародија. Цртеж на хамер хартија на кој е претстваен асфалтиран пат, оставен врз земјениот пат и вешто изработени макети на сообраќајните знаци поставени покрај него.

Ако се читат знаците направени со оваа досетлива реакција на младите може да се заклучи дека: внимавајте, во тек е изградбата на овој пат кој го носи името „Дојде живот во Нова Маала Василево“.