strumica denes logo

Охридска банка активира извршител против „Струмица Табак“

Автор:

Датум:

јули 4, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

јули 4, 2018

Категории:

Култура

Охридска банка АД активира извршител во обид да наплати долг од точно 10.000.000 евра од Ад Струмица Табак. Должникот е нотарски предупреден уште од пред три и пол години.

УЈП уште пред петнаесетина месеци го заплени имотот на АД Струмца Табак кој не е под хипотека. Овој тутунски комбинат повеќе од година и пол не работи.

Струмица табак должи во повеќе банки, фирми и институции.